Wilt u ons helpen om de leefomstandigheden van de arme Cambodjanen te verbeteren? Hen bijstaan en helpen, maar tegelijkertijd ook een onvergetelijke ervaring beleven?Wilt u uw kennis, opgedane ervaring en toewijding delen met de mensen in Cambodja? Lees dan zeker verder!

Onze organisatie zoekt enthousiaste vrijwilligers die naar het dorpje Tropaing Dong Tuk in de provincie Takeo willen trekken om de arme boerenbevolking te helpen. Die leeft namelijk in mindere omstandigheden en daar proberen wij wat aan te doen.Pro Avalanche vzw heeft in het dorp verschillende projecten lopen, gaande van educatieve spellen voor de kinderen en lessen voor volwassenen tot de bouw van waterputten en toiletten.

De Gidsen van Schilde:

“Une experience exceptionnelle”

Mathijs, Frederik en Aaron:

“Wij gaven hun Engelse les, zij ons 1 in wijsheid”

Hoe kan u ons helpen?

Concreet kan u ons helpen door naar Cambodja te trekken en onze lopende projecten te begeleiden, controleren en bij te sturen. Worden de toiletten door de bewoners wel goed gebruikt? Maken ze geen misbruik van de waterfilters? Zijn de waterputten nog in goede staat? U kan de Cambodjanen ook helpen door hen Engels te leren, hen hygiënelessen te geven of hen uitleg te geven over microkredieten. Ook (aanstaande) moeders moeten goed begeleid worden. Voor hen is pre- en postnatale bijstand cruciaal.Daarnaast blijft ook tandhygiëne heel belangrijk. Hygiëne en een gezonde levenswijze kunnen niet genoeg benadrukt worden. Ten slotte genieten de plaatselijke kinderen er ook volop van om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te kunnen spelen.

Het sociale aspect van uw verblijf is voor de Cambodjanen zeer belangrijk. Zij zullen uw kennis en bereidheid om die over te brengen erg waarderen. Uw aanwezigheid zal hen het gevoel geven dat ze als arme boeren toch niet vergeten worden door de wereld. Uw open houding zal hen duidelijk maken dat u hen ondanks hun armoede respecteert en apprecieert.

Als u het voelt kriebelen, kan u ons altijd contacteren. We bespreken dan met u de mogelijkheden en werken een project uit waarbij we u helpen bij de realisatie ervan.

Hoe staan we u bij?

Vrijwilligers zijn voor ons een heel grote hulp. We zijn hen zeer dankbaar en willen hen dan ook zo goed mogelijk opvangen ter plaatse. Een aantal jaren geleden bouwden we daarom in Tropaing Dong Tuk een accommodatie waar u als vrijwilliger kan verblijven. Hier geniet u van degelijke bedden en moderne, westerse toiletten en douches. Het verblijf in ons centrum is volledig gratis, enkel eten en drinken zijn betalend. Voor het eten spreken we een vast bedrag per dag af. Vanaf dag één zorgen wij er ook voor dat er altijd een tolk aanwezig is. De Cambodjanen spreken immers nauwelijks of geen Engels, waardoor het niet altijd even gemakkelijk is om met hen te communiceren.

De vlucht is voor eigen rekening. Eens op de luchthaven in Phnom Penh aangekomen, zorgen wij wel voor vervoer van de hoofdstad naar Tropaing Dong Tuk en weer terug.

Wat zit er voor u in?

Vrijwilligerswerk heeft alleen maar positieve kanten. We sommen ze hier even voor u op:

  • U helpt de arme Cambodjanen op verschillende vlakken
  • U krijgt dankbaarheid en vriendschap van de plaatselijke bevolking
  • U leert een nieuwe cultuur kennen en staat meer stil bij uw eigen cultuur
  • U doet (beroeps)ervaring op die u in België niet kunt krijgen
  • U helpt de verschillende projecten van Pro Avalanche in goede banen te leiden
  • U zult bewondering krijgen van al onze sponsors
  • Het is een diepe emotionele verrijking
  • Het staat heel mooi op uw cv
  • Het is een onvergetelijke ervaring

Ik wil vertrekken, wat nu?
Heeft Cambodja uw aandacht getrokken? Hebben wij u warm gemaakt om samen met ons de plaatselijke bevolking te helpen?Vul dan zeker onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op. Moest u verder nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar onderstaand e-mailadres.
paul@proavalanche.org